FAQ/Huisregels

Faq

Tattoo

KAN IK LANGSKOMEN OM METEEN EEN TATOEAGE TE LATEN PLAATSEN?

Dit is niet mogelijk, ik werk uitsluitend op afspraak. Je kan me een bericht sturen via mail: info@emm-design.be of een privé-bericht via mijn Facebook pagina en ik geef zo snel mogelijk antwoord. Bij het maken van een afspraak voor een tatoeage wordt een voorschot gevraagd.

HOE KAN IK ME VOORBEREIDEN OP MIJN AFSPRAAK?

Zorg er altijd voor dat je goed uitgerust bent en goed hebt gegeten. Drink geen alcohol en wees niet onder invloed van drugs, ook niet de avond ervoor. Neem geen bloedverdunnende middelen, zoals in bepaalde pijnstillers (perdolan, aspirine, excedryn, e.d.) Voorzie aangepaste kledij (die vuil mag worden). Indien gewenst kan je in de shop aftercare-crème kopen om je tatoeage optimaal te verzorgen.

WELKE TATOEAGES WORDEN GEWEIGERD?

Tatoeages op vingers, tenen, voetzolen, handpalmen en de zijkant van handen en voeten worden afgeraden omdat op deze plaatsen de tatoeages afslijten en niet mooi blijven. Dit gebeurt al bij de genezing.
Racistische en/of schunnige tatoeages worden geweigerd. Iedereen heeft zijn eigen stijl en talent, daarom kan het zijn dat jouw ontwerp geweigerd wordt. Je kan best altijd gaan waar de artiest er zeker van is dat ze je een mooi eindresultaat kan geven.

WANNEER MAG IK GEEN TATOEAGE LATEN PLAATSEN?

Als je zwanger bent.
Als je onder invloed van alcohol of drugs bent.
Als je geen 18 jaar bent, ook niet met toestemming van je ouders.
Bij volgende aandoeningen wordt aangeraden eerst een arts te raadplegen: hemofilie, diabetes, een verminderd immunitair systeem of herhaalde infectie, een allergie, een huidaandoening, een hartkwaal. Als je geneesmiddelen neemt die kunnen interfereren met de bloedstolling of vorming van bloedklonters.

HOE MOET IK MIJN TATOEAGE VERZORGEN?

Alles wordt ter plaatse uitgebreid uitgelegd en je krijgt ook schriftelijk mee hoe je je tatoeage moet verzorgen. Volg deze instructies nadrukkelijk op, je bent zelf verantwoordelijk voor de genezing van je tatoeage. Indien gewenst kan je in de shop aftercare-crème kopen om je tatoeage optimaal te verzorgen.

WAAR MOET IK OP LETTEN NA HET PLAATSEN VAN EEN TATOEAGE?

Je mag een maand niet in de zon, dus ook geen zonnebank. Als je op vakantie naar een zonnige plaats gaat is het aangeraden de tatoeage na de vakantie te laten plaatsen.
Gedurende een maand mag je ook niet in zout- of chloorwater.
Niet aan de tatoeage krabben of pulken. Bij het genezen gaat de wonde jeuken en vervellen, probeer hier niet aan te krabben; de velletjes komen er wel af bij het wassen.

ONTSTOKEN TATOEAGES, HOE VOORKOMEN EN GENEZEN?

Tatoeages kunnen ontsteken als ze niet goed verzorgd worden, er vuil in komt of het lichaam te veel belast werd na de tatoeage. Dit laatste komt vooral voor bij tatoeages op de voet of het been, leg altijd ‘s avonds je been omhoog en ga niet heel de avond en de volgende dag op je benen staan. Hou daar dus zeker rekening mee als je op 1 van deze plaatsen een tatoeage gaat laten zetten.
Vermijd ook altijd stoffige plaatsen en zorg dat er geen vuil in de wonde kan terecht komen.
Heb je toch een ontsteking spoel de tatoeage dan regelmatig met een licht ontsmettende zeep, dep droog en opnieuw insmeren. Dit meerdere malen per dag, als dit niet helpt, wordt aangeraden een dokter te raadplegen.

HOE VERLOOPT DE UITWERKING VAN EEN ONTWERP?

Ik kan niet in iemands hoofd kijken. Probeer duidelijk te zijn in je uitleg en neem enkele voorbeeldjes mee (via google of pinterest), zodat ik iets heb, van waaruit ik kan vertrekken.

Fotoshoot

Kan je photoshoppen?

In sommige gevallen, vooral bij groepsfoto’s, kan in bepaalde omstandigheden (bv. wanneer slechts 1 persoon zijn ogen toe heeft en de rest er wel mooi op staat) en als de houdingen kloppen gephotoshopped worden. Max. 3x één gezicht photoshoppen bij een fotoshoot van 1u. Indien je meerdere gezichten wil photoshoppen wordt daar een meerprijs voor gevraagd. Ik hou me niet bezig met het veranderen van de kleur van kleding of met het wegwerken van vetrolletjes e.d. tenzij tegen een meerprijs. Indien het niet mogelijk is om te photoshoppen, omdat het beeld dan niet meer klopt, kan dit geweigerd worden.

WAT TE DOEN BIJ EEN SHOOT BUITEN EN REGENWEER?

Voor buitenshoots, is het soms aan te raden laarzen, een paraplu en een dekentje/jas (om over de schouders te hangen als het koud is) mee te brengen. Omdat het Belgische weer zeer wisselvallig kan zijn, neem ik, bij grote kans op regen, pas enkele uren voor de fotoshoot contact met je op. Een shoot wordt niet zomaar uitgesteld omdat het weerbericht een week van tevoren zegt dat er kans op regen is of omdat het koud is.

KRIJG IK DE GEKOZEN FOTO’S AFGEDRUKT?

Standaard zitten er een aantal digitale bestanden bij je fotoshoot (het aantal is afhankelijk van de gekozen formule). Deze krijg je digitaal, in hoge kwaliteit. Het is mogelijk om je foto’s ook te laten afdrukken, maar hiervoor wordt een meerprijs aangerekend. Bij fotoproducten, zoals een canvas, foto op houtblok, enz. heb ik de afmetingen nodig om een prijs te kunnen maken.

WAAROM HEBBEN DE FOTO’S IN DE LINK EEN WATERMERK?

Je kan alle foto’s van de fotoshoot online bekijken, maar deze hebben een watermerk, om eventueel misbruik tegen te gaan. Vanaf dat ik de volledige betaling ontvangen heb, krijg je de gekozen foto’s in hoge resolutie.

WAAROM KRIJG IK ENKEL DE GEKOZEN FOTO’S EN NIET ALLE FOTO’S?

Ik doe mijn best om de gekozen foto’s zo mooi mogelijk af te leveren, maar die nabewerking neemt veel tijd in beslag. Daarom wordt er een meerprijs gevraagd voor extra foto’s.

Grafisch Ontwerp

KAN IK BIJ GEBOORTEDRUKWERK DE LABELS VOOR DE DOOPSUIKER & DE ENVELOPPEN AL EERDER KOMEN OPHALEN?

De enveloppen met of zonder de adreslabels & de doopsuikerlabels maak ik al eerder klaar. Zo kan je al op tijd alles in orde maken, voordat je kleine spruit er is. Bij geboortedrukwerk vraag ik wel om alles al op voorhand te betalen. Dan hoeven de geboortekaartjes enkel afgehaald worden en kan je je voor de rest volop richten op je kleintje.

HOE KOMT HET DAT 25 KAARTJES MAAR EEN PAAR EURO MINDER KOSTEN DAN 50?

Bij het drukken zit je altijd met vaste kosten zoals bv. het snijden, biegen, ontwerp enz. Reken dus steeds ruim genoeg qua aantal. Het is veel voordeliger om ineens 20 exemplaren extra te bestellen, als dat je ze achteraf nog moet bijbestellen.

WAAROM IS HET ONTWERP DAT GEMAILD WORDT IN SLECHTE KWALITEIT EN STAAT ER EEN WATERMERK OVER?

Als ik een ontwerp maak, mail ik het door in lage resolutie, met een watermerk eroverheen, om eventueel misbruik tegen te gaan. Vanaf dat ik de volledige betaling ontvangen heb, kan je je drukwerk komen ophalen.

HOE VERLOOPT DE UITWERKING VAN EEN ONTWERP?

Ik kan niet in iemands hoofd kijken. Probeer duidelijk te zijn in je uitleg en neem enkele voorbeeldjes mee (via google of pinterest), zodat ik iets heb, van waaruit ik kan vertrekken. Dan maak ik 1 of enkele, al of niet uitgewerkte ontwerpen, van waaruit je kan kiezen of waarop ik verder kan werken. Zo weet ik of ik in de juiste richting zit om een goed en uniek eindresultaat te bekomen.

WAT IS DE PRIJS VOOR 100 KAARTJES?

De prijs hangt af van verschillende zaken. Om prijs te maken moet ik weten om hoeveel exemplaren het gaat, het soort papier, formaat, met of zonder vouw, recto of recto/verso, e.d. Zonder deze specificaties kan ik geen prijs maken.

Huisregels

Deze huisregels zijn gemaakt om een aantal praktische zaken toe te lichten zodat alles op een fijne manier kan verlopen. Graag even je aandacht voor volgende punten.

Contact opnemen

Ik werk uitsluitend op afspraak. Wil je enkel info, geen probleem, maar maak dan van tevoren even een afspraak.

Je kan me een bericht sturen via mail of een privé-bericht via mijn Facebook pagina. Ik probeer je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden. Voor dringende zaken, zoals wanneer je niet tijdig op je afspraak aanwezig kan zijn, kan je me best even bellen of sms-en. Tijdens het zetten van een tatoeage of tijdens een fotoshoot, ben ik helaas niet bereikbaar. Maar spreek gerust iets in of stuur me een sms en dan antwoord ik zo snel mogelijk. De shop en privé blijven volledig gescheiden daarom worden persoonlijke Facebook vriendschappen geweigerd.

Tattoo

Afspraak

Bij het maken van een afspraak voor een tatoeage wordt een voorschot van €50,00 gevraagd. Er wordt pas een ontwerp uitgetekend en een afspraak gemaakt na de betaling van het voorschot (€50, cash, via Payconic of via overschrijving) Geen voorschot = geen ontwerp.
Je kan helaas geen tatoeage krijgen zonder afspraak.

Een afspraak voor een tatoeage annuleren kan enkel op volgende voorwaarden:

  • Annuleren/verplaatsen kan tot 24u voor de afspraak. Je voorschot wordt dan gebruikt voor je volgende afspraak.
  • Laattijdig afzeggen of no show: voorschot wordt ingehouden. Er wordt pas een nieuwe afspraak gemaakt, na ontvangst van een nieuw voorschot.
  • Voorschotten kunnen in geen geval terug betaald worden.
  • Is je ontwerp al uitgewerkt maar wens je toch volledig te annuleren, dan zal het voorschot gebruikt worden ter compensatie voor het uitwerken en voorbereiden van je tekening.
  • Wil je toch ineens een compleet ander ontwerp/idee? Dan wordt er een nieuw voorschot gevraagd, omdat ik reeds tijd in het vorige ontwerp gestoken heb.
  • Als je je afspraak wenst te annuleren gelieve dit dan zo snel mogelijk ZELF te laten weten. Je afspraak staat persoonlijk op jouw naam en kan niet doorgegeven worden aan iemand anders.
  • Als je niet komt opdagen op je afspraak zonder te verwittigen, dan vervalt je voorschot en worden automatisch al je overige afspraken geannuleerd.
  • Je kan vragen hebben; je kan veel vragen hebben, maar stuur je me meerdere keren per dag/week berichten, dan reageer ik hoe langer hoe minder. ;-) Verwacht ook niet dat ik altijd klaar zit om te reageren. Ik ben ondertussen vaak aan het werk en berichten in het weekend worden pas in de week erop beantwoord.

Nieuwe afspraken worden altijd gemaakt rekening houdend met de bestaande wachttijden, annuleren is achteraan aansluiten.

Voorbereiding

Vooraleer er een afspraak wordt ingepland, vraag ik je om eerst even langs te komen voor de bespreking van je tatoeage en om het voorschot (€50,00) in orde te maken. Dan kan ik je ontwerp beginnen uittekenen en voorbereiden. Zonder voorschot wordt er geen ontwerp gemaakt. Vanaf dat je ontwerp klaar ligt, mail ik het door of kan je komen kijken. We kunnen dan eventueel nog kleine aanpassingen maken. Vanaf dat het ontwerp goedgekeurd is, maken we een afspraak voor het zetten van de tatoeage.

De dag zelf

Ben je te laat? Geef even een seintje zodat ik weet dat je onderweg bent.
Heb je graag een beetje morele steun? Geen probleem, er wordt maximum 1 extra persoon toegelaten.
Een tattoo shop is geen plaats voor kinderen, omwille van mijn concentratie en je eigen rust; tijdens het tatoeëren kan je ze best thuis laten. Bereid je goed voor door goed uitgerust te zijn, geen alcohol of drugs te gebruiken (ook de dag ervoor niet) en goed gegeten te hebben. Neem gerust iets mee om te drinken met suiker om flauwtes tegen te gaan.
Bij een tatoeage kan je enkel cash betalen. Op het einde van je afspraak betaal je voor die dag, voorschotten worden bij je laatste afspraak afgetrokken. Er kan niet achteraf betaald worden!

NAVERZORGING EN BIJWERKEN

Je krijgt na de plaatsing van je tatoeage uitleg over hoe je ze moet verzorgen, zowel mondeling als op papier. Volg deze instructies nadrukkelijk op, je bent zelf verantwoordelijk voor een goede genezing van je tatoeage. Hou je aan de regels, toon respect voor mijn werk door je tatoeage ook effectief goed te verzorgen, er een maand niet mee in de zon of zout- of chloorwater te gaan. Zeker niet krabben of pulken en goed insmeren met aftercare-crème, verkrijgbaar in mijn shop of Bephantol-crème.
Het kan gebeuren dat je tatoeage wat bijwerking nodig heeft. Er moet minstens een maand tussen zitten voor dit kan gebeuren. Laat me binnen de 3 maanden weten of dit nodig is en je betaalt 5 Euro per gebruikte naald. Na drie maanden kost dit €50,00.

Fotoshoot

De achtergronden voor de studio worden op voorhand doorgemaild en de keuze wordt ten laatste 3 dagen van tevoren doorgegeven, zodat ik de fotostudio tijdig kan klaarmaken. Indien je graag bepaalde poses hebt, kan je ook die ten laatste 3 dagen van tevoren doormailen. Hoewel ikzelf over een aantal attributen beschik (bodies voor babymeisjes, rokjes & haarlintjes, een retro autootje & fietsje, schommel, kroontjes, bloemen, dekentjes, oude koffer, stoeltje, …) is het altijd leuk & origineel als je zelf spullen meebrengt (ballonnen, lolly, dekentje, allerlei decoratie,…), maar daar laat ik iedereen vrij in. De fotoshoot wordt altijd op de dag zelf contant betaald.
Voor buitenshoots, is het soms aan te raden laarzen, een paraplu en een dekentje/jas (om over de schouders te hangen als het koud is) mee te brengen. Omdat het Belgische weer zeer wisselvallig kan zijn, neem ik, bij grote kans op regen, pas enkele uren voor de fotoshoot contact met je op. Een shoot wordt niet zomaar uitgesteld omdat het weerbericht een week van tevoren zegt dat er kans op regen is of omdat het koud is.
Ben je te laat? Geef even een seintje zodat ik weet dat je onderweg bent, maar besef wel dat ik bij drukke periodes soms een strak schema heb en ik de shoot niet zomaar kan laten uitlopen of uitstellen naar een latere datum.
De foto’s worden met een watermerk in een online-gallerij geplaatst. Je krijgt dan een link & wachtwoord, zodat je je foto’s kan bekijken. Nadien kan je je keuze doorgeven. De foto’s worden digitaal geleverd, via dezelfde link of via WeTransfer of je kan ook langskomen met een USB-stick. (Indien je opteert voor een externe HD, hou er dan wel rekening mee dat de schijf ook werkt bij Mac.) Kies je meer foto’s dan er standaard bij de fotoshoot zitten, dan betaal je de extra foto’s cash of via overschrijving. Je ontvangt pas je gekozen foto’s in goede kwaliteit & zonder watermerk, vanaf dat ik het volledige bedrag ontvangen heb. Uiteraard kan je ook je foto’s laten afdrukken of tal van foto-producten kiezen. Deze worden meegegeven na betaling.

GRAFISCH ONTWERP

Indien gewenst, kan je op voorhand enkele voorbeeldjes komen bekijken of je keuze/ideeën komen bespreken. Ik heb hier ook papierstalen e.d. liggen. Meestal gebeurt de rest van de communicatie via mail. Ik mail je het ontwerp in lage resolutie & met watermerk. De prijs hangt af van het aantal exemplaren, soort papier, formaat, met of zonder vouw, recto of recto/verso, e.d. Zonder deze specificaties kan ik geen prijs maken. Drukwerk wordt enkel meegegeven nadat ik de volledige betaling ervan ontvangen heb.

Nog vragen?

Contacteer mij
logo

© Copyright 2021 - emm-design, powered by Nebit

emm-design
Ellen Keysers - Guldenweg 1 - 2390 Oostmalle - 0474 410 584 - info@emm-design.be
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram